Högmässa i Sibbo kyrka

sö 7.6 kl. 12.00 - sö 7.6 kl. 13.30
Sibbo kyrka

Högmässa på treenighetssöndagen.

Gudstjänster och mässor är öppna för allmänheten med start söndagen den 7.6. I kyrkan finns möjlighet att desinficera händerna och deltagarna uppmanas att hålla säkerhetsavstånd.

Vi firar Treenighetessöndagen med temat Den dolde Guden Psalmerna är 535:1-4 Den blomstertid, 147 Allena Gud i himmelrik och 870 Du är helig du är hel Texterna är Efesierbrevet 4:1-6 och Johannes evangelium 15:1-10 Bandet består av: Lauri Palin, Patrik Frisk, Kjell Lönnqvist och Tommy Granqvist. Solist är Frida Hindsberg. Liturg och predikant Helena Rönnberg, textläsare och förebedjare Camilla Ekholm.

Vid kyrkans tillställningar kan man samlas flera än 50 personer samtidigt, om man följer myndigheternas anvisningar om ett tryggt ordnande av dem.
Det innebär att vi i våra mässor och förrättningar är noggranna med handhygienen och vid ingången till kyrkan kommer det att finnas desinfektionsmedel tillgängligt. Vi håller 2 meters säkerhetsavstånd till varandra, vilket innebär att tre personer ryms per bänkrad i Sibbo kyrka. Varannan bänkrad är avstängd.  Familjemedlemmar kan naturligtvis sitta nära varandra.

Nattvard firar vi med hänsyn till god hygien och bibehållna säkerhetsavstånd. Prästen kommer att noga instruera hur nattvardsfirandet går till.  Viktigt är att ingen kommer till gudstjänster eller förrättningar med sjukdomssymptom.

Gudstjänsterna sänds fortsättningsvis på församlingens Youtube kanal Kyrkan i Sibbo-Kirkko Sipoossa för att möjliggöra för den som vill eller behöver stanna hemma att delta.

Läs mer om treenighetssöndagen här!