Ny hemsida – nytt kyrkoår

Om du läser detta är du redan inne på församlingens nya hemsida, som öppnades Första advent.

Församlingen har gått med i Klockaren, som är kyrkans gemensamma verktyg för publicerande av hemsidor. Det betyder att ett nytt kyrkoår inleds med en ny ram för vår information. Det tar litet tid att lära sig att hitta i något nytt, så jag hoppas att det finns tålamod och nyfikenhet medan vi utvecklar den nya hemsidan så att den på bästa sätt betjänar församlingsmedlemmarna. Information om mässor, gudstjänster, evenemang av olika slag, samtalsgrupper, klubbar, utfärder, läger, församlingens tidning S:t Sigfrid digitalt, kontaktuppgifter till medarbetarna, bilder av våra kyrkor och verksamhetspunkter och från evenemang av olika slag… information och material om allt detta och mera till som finns här på hemsidan hoppas jag skall inspirera till deltagande och medverkan i församlingens liv.

Här på vår hemsida vill vi naturligtvis också visa på det viktigaste, det som är orsaken till att kyrkan finns här i Sibbo och över hela världen. Adventstiden påminner oss om att Jesus kommer till oss. Ordet advent betyder ankomst. Den som kommer är Gud själv, som genom sin son Jesus blir en av oss. Gud är inte långt borta. Han kommer hit till oss. För att dela vårt liv, vår glädje, vår smärta och vår oro. Men också för att ge oss ett hopp om ljus och liv där mörkret har släckt hoppets ljus. Guds son kommer som Frälsaren som vinner seger över ondska och död. Därför kan han ge oss liv och ljus vad som än händer. För varje ljus vi tänder i advent, tänds flera lågor av hopp. Ljuslågorna och stjärnorna brinner och glimmar för att visa på ett litet barn som kommer till oss med kärlek från Gud. I den kärlek som omsluter oss får vi dela gemenskapen med varandra och föra hopp och ljus till människor som behöver och längtar efter det.

Kyrkan finns för att Gud har kommit till oss. De gåvor Gud ger oss får vi dela med oss av. Det enda som kan skingra mörkret är ljuset, det enda som kan övervinna hatet är kärleken, den enda som kan besegra ondskan är Guds son, den enda som kan öppna himlen för oss är han som änglarna sjöng om i julnatten: Ära i höjden och på jorden fred!

Helene Liljeström
kyrkoherde