Ämbetsbevis och släktutredning

Sibbo svenska församling har gått med i Kustens och Ålands centralregister. Det betyder nya rutiner för den som ska beställa ämbetsbevis och släktutredning.

Från och med den 1 januari 2022 kan man inte längre beställa ämbetsbevis i församlingens kansli. I stället ska alla beställningar riktas till centralregistret.

Förnyelsen gäller alla ämbetsbevis och släktutredningar som man kan tänkas behöva, till exempel vid en släktutredning.
Också vid släktforskning, hindersprövning inför äktenskap och då man vill bli medlem i kyrkan ska man rikta sig till den nya centralregistret.
Beställ gärna på webben

Beställningen av ämbetsbevis och släktutredningar sker via nätet direkt från centralregistret eller genom att ta kontakt med centralregistrets servicepunkt i Borgå, Lundagatan 5, varje vardag klockan 9-13.

Man kan också ringa servicepunkten i Borgå på tfn 040 759 1204 eller e-posta sitt ärende till crkr@evl.fi. Räkna med en leveranstid på ca 4-5 veckor.

Vänd dig till Centralregistret när du behöver:

• Ämbetsbetyg och släktutredningar
  • Släktforskning
  • Hindersprövning inför vigsel
  • Information i medlemsregisterärenden
  • Bli medlem i kyrkan

Privatpersoner beställer ämbetsbevis via länken bestallambetsbevis.fi.

Telefonnummer för beställningar av ämbetsbetyg/släktforskning, må-to tfn 040 759 1204.

Prisuppgifter

Prislistan för tjänsterna finns på Centralregistrets egen webbsida via denna länkÖppna länk i ny flik.